Hem » CIGARR » Cigarrer » Macanudo » Inspirado

Macanudo Inspirado

Med Inspirado-serien ville Macanudo skapa en cigarr som var lite mer komplex i sin karaktär. För att åstadkomma detta innehåller cigarrerna tobak från ett flertal av världens mest kända odlingsområden.

Inspirado Black

Macanudo BlackCigarrerna i Inspirado Black-serien är iögonfallande vackert svarta. Täckbladet är precis som tidigare av typen Connecticut Broadlef från USA. Ombladet är av Sumatratyp odlat i Ecuador vilket i sin tur omsluter inlagan av olika Nicaraguanska tobakstyper.

Karaktären är klassiskt madurolik med tydliga kaffe- och kakaotoner och en underliggande kryddig ton.

Inspirado Black rullas i General Cigars fabrik i Dominikanska Republiken.

Inpirado Orange

Macanudo Inspirado OrangeInlagan är en blandning med tobak från Dominikanska Republiken (Piloto), Jamstran, Honduras och Ometepe, Nicaragua. Ombladet kommer från Jamastran, Honduras och det oljiga täckbladet också från samma land fast från Olancho i San Agustin dalen.

Cigarrerna är relativt kraftfulla med utmärkt balans, jordiga och kryddiga toner med en viss sötma för att bryta av.

Inspirado är den första av Macanudos cigarrserier som rullas på deras fabrik i Danli, Honduras.

Inspirado Red

Macanudo Inspirado Red

Karaktärsmässigt går stilen mot klassiskt nicaraguanskt även om tobaken i cigarrerna har flera olika ursprung.
Den mycket vällagrade inlagan består av 12 år lagrad tobak från Ometepe, Nicaragua, 10 år lagrad tobak från Jamastran, Honduras samt 5 år lagrad tobak från Esteli, Nicaragua. Ombladet är ett Jalapa från Nicaragua med ett matt mörkbrunt täckblad från Ecuador av typen Habano Ligero. Cigarrerna som har en medium till full styrka har en genomgående komplex karaktär av jordnära smaker såsom ek, jordighet, läder, mörk kakao och en tydlig kryddighet. Mot slutet av cigarren gör sig en viss sötma, kanel och kaffe sig tillkänna.

Till skillnad från övriga cigarrer i Inspirado-serien är Red producerad i Esteli, Nicaragua.

Inspirado White

Den populära Inspirado-serien har nu fått tillökning med Inspirado White. Dessa cigarrer är relativt milda i styrka men ändå en smakrik upplevelse. Kompositionen är en genomtänkt blandning av tobak från San Andrés (Mexico), Jalapa och Condega (Nicaragua) avrundat med ett indonesiskt omblad. Ytterst omges cigarren av ett vackert gyllene täckblad från Ecuador av Connecticut-typ.

Karaktären är komplex med en mjuk krämighet kombinerat med en viss jordighet och kryddighet.

Inspirado Green

Inspirado Green är en smakrik cigarserie som får sin prägel från det brasilianska Arapiraca täckbladet. I kombination med en inlaga med tobak från Colombia och Dominikanska Republiken får serien en unik krakatär. Aromer som svartpeppar, joridghet och krydda avrundas med en behaglig sötma från det brasilianska täckbladet.

Karaktären är komplex med en mjuk krämighet kombinerat med en viss jordighet och kryddighet.

 

Läs mer