Hem » CIGARR » Cigarrer » Zino

Zino

(Dominikanska Republiken)

Ett märke kopplat till Davidoff. Från början när Davidoff cigarrer producerades på Kuba och embargot omöjliggjorde en försäljning i USA behövde Zino Davidoff ett märke som gick att sälja i USA. Den första serien som kom ut under detta märke var Zino Mouton Cadet vilken producerades i Honduras. Med tiden flyttades detta märke till Dominikanska Republiken och bytte då namn till Zino Classic. Zino Classic är precis som sin föregångare fortfarande till mestadels rullad av tobak från Honduras. På 2000-talet utvidgas märket med serien Zino Platinum där vi just nu för cigarrerna ur Z-Class serien och den lilla puritosen Zino Platinum XS. Under märket finns också en serie mycket uppskattade cigariller.

Classic Denna serie cigarrer innehåller tobak från Honduras förstärkt med tobak från Dominikanska Republiken och ett täckblad från Ecuador. Karaktären är mycket balanserad med en lätt jordig ton och kryddighet. Styrkan ligger kring medium.

Z-Class Denna serie bygger på den unika kombinationen av cigarrtobak från Dominikanska Republiken och Peru. I Z-Class, som är den senaste serien under detta märke, har man dessutom för att skapa lite mer kraft lagt till tobakstyper från Nicaragua och Honduras. Cigarrerna som har en mediumfyllig styrka erbjuder en kryddig njutning med inslag av viss sötma. 

Cigariller   Cigariller producerade i Holland rullade med 100% tobak.

 

 

Läs mer
Produkter
12 36 72