Hem » CIGARR » Cigarrer » Davidoff

Zino DavidoffDavidoff

(Dominikanska Republiken)
Zino Davidoff (1906-1994), var en man med ett stort hjärta och mycket humor och en mycket utvecklad känsla för vackra saker, en levnadskonstnär som förstod människor och respekterade dem.

Tobaken i Davidoffs cigarrer hämtas idag från hela cigarrvärlden, även om grunden har sitt ursprung i de i många fall egenutvecklade tobaksarterna som man själv odlar i Dominikanska Republiken.

Davidoffs cigarrer känns lätt igen genom den extraordinära konstruktionen och deras balanserade karaktär.

Davidoff har under 2016 valt att omgruppera sina serier då bredden de sista åren ökat.
Mer om Zino Davidoff och historien bakom varumärket hittar du här.

Davidoff erbjuder även en serie maskinproducerade cigariller av europeisk karaktär i absolut högsta kvalitet.

Aniversario 

(tid. Aniversario & Special)
Cigarrerna i Aniversario-serien domineras av en rik och intensiv arom med en balanserad och harmonisk komposition. Detta är cigarrer för de som älskar rika och karaktärsfulla cigarrer. Tobaken i cigarrerna kommer från Dominikanska Republiken och Ecuador.

Signature

(tid. Classic & 1000-serien)
Konnässören kommer att uppskatta den synnerligen lätta, eleganta och rika aromen på cigarrerna i denna serie. Formaten i serien utstrålar alla den största elegans. Tobaken i cigarrerna kommer från Dominikanska Republiken och Ecuador.

Grand Cru

Det var i dessa cigarrformat som Zino Davidoff lanserade sina första cigarrer 1946. En klassisk serie i klassisk fyllig karaktär, där cigarrerna är komponerade på ett sådant sätt att karaktären blir densamma oberoende av storlek på cigarren. Tobaken i cigarrerna kommer från Dominikanska Republiken och Ecuador.

Millennium

Efter succén med de limiterade Davidoff Millennium Collection-cigarrerna, kom år 2001 denna serie. Cigarrerna i Millennium Blend-serien erbjuder en välbalanserad kraftfull njutning med mycket karaktär. Tobaken i cigarrerna kommer från Dominikanska Republiken och Ecuador.

Winston Churchill

Då du tar fram din Davidoff Winston Churchill cigarr möts du av ett mycket vacker glänsande och oljigt täckblad med en lätt rödaktig ton. Karaktären är mycket omfattande med härliga nyanser av kaffe, läder, trä, kryddor allt avrundat av en gräddig och nötig eftersmak med rik och intensiv arom. Styrkan är medium till full beroende på format. Tobaken i cigarrerna kommer från Dominikanska Republiken, Nicaragua, Mexico och Ecuador.

Winston
Churchill
Late Hour

Late Hour är en vidareutveckling av den populära Winston Churchill-serien. I cigarrernas blandningen har man använt sig av nicaraguansk Condega Visus tobak vilken fått ligga och mogna sex månader i använda whiskyfat. Detta tillsammans med det härligt oljiga och mörka Habano Ecudaor täckbladet fått en cigarr som är lite kraftigare i styrka med sötma och tydliga toner av svartpeppar, kaffe och trä.

Nicaragua

När denna serie kom ut på marknaden 2013, som den första i Davidoffs Black Line, så blev det genast en stor succé. Cigarrerna i serien har till skillnad från många andra Davidoff cigarrer en karaktär som förändras mycket genom cigarren. I starten möts man av den klassiska pepprigheten som man så ofta känner igen från cigarrer rullade på nicaraguansk tobak. Efter den ganska kraftfulla starten lättar cigarren en aning och i stället kommer nu rostade toner, viss sötma, lätt kryddighet och en tydlig krämighet fram. Mot slutet byggs återigen kraften upp men med bibehållen balans

Escurio

Black Line konceptet fortsatte efter succén Nicaragua med Escurio. Blicken vändes nu mot det klassiska tobakslandet Brasilien. Den brasilianska tobaken, som är känd för sin intensitet, sötma och kryddighet, har blivit basen i denna exotiska serie från Davidoff.

Yamasá

Detta är Davidoffs senaste tillskott i den spännande Black Line. Cigarrerna i Yamasá-serien är en blandning av tobak från Nicaragua och Dominikanska Republiken. De har en djup och komplex karaktär som sakta förändras genom cigarren. Du finner toner av nötighet, kryddor, trä och en viss pepprig eftersmak.

Royal Cigarrerna är rullade på speciellt utvald tobak med extremt högt ställda krav, vilken har lagts undan och fått åldras i många år för att användas vid mycket speciella tillfällen såsom för denna serie. Då tillgängligheten på denna typ av tobak är oerhört liten, så är därmed produktionen av cigarrerna till Royal serien mycket begränsad.

Primeros En serie med fem olika cigarrer i ett litet med behändigt format. Förutom storleken så har alla gemensamt att de har en mycket balanserad och aromrik karaktär. Primeros serien finns i blandningarna, Dominican, Dominican Maduro, Nicaragua, Nicaragua Maduro och Escurio.

Cigariller Davidoffs maskintillverkade cigariller håller absolut yppersta klass. Karaktären är mycket varierad beroende på blandning. Här hittar du klassikerna Davidoff Mini Silver, Davidoff Mini Gold samt de senaste Davidoff Mini Nicaragua och Davidoff Mini Escurio. I denna kategori ingår även de något större cigarillerna Davidoff Club samt Demi Tasse. 
Davidoff cigarrer
Läs mer
Totalt 42 poster
Sida 1 av 2
1 2