Hem » CIGARR » Cigarrer » Ashton

Ashton

(Dominikanska Republiken)
När Robert Levin tog över sin fars tobaksaffär hade han stora planer i åtanke. Han ville skapa ett varumärke med fokus på smak och kvalitet. Namnet Ashton fick han från den kände engelske piptillverkaren Bill Ashton Taylor. För att få hjälp med produktion och utveckling av sitt cigarrmärke tog han 1985 kontakt med en av de bästa i branschen, Carlos Fuente från Dominikanska Republiken. Fuente är en av de mest kända cigarrproducenterna i världen och deras varumärken tillhör de mest exklusiva.

Ashton är idag ett av de mest populära premiummärken som finns på marknaden och de finns sex serier med mycket olika karaktärer. 

Vi erbjuder på den svenska marknaden cigarrer ur följande serier;

Aged Maduro - Dessa cigarrer, som är rullade på dominikansk tobak, har ett extra lagrat Connecticut broad leaf täckblad av maduro-typ. Ett madurotäckblad, som är rätt behandlat, erbjuder en rik och fyllig smak som är helt unik. Dessa cigarrer är milda i styrka och har en mycket aromatisk karaktär med tydligt inslag av sötma.

Cabinet Selection - Denna serie, där inlagan består av fyra olika typer av tobak från både dominikanska och kubanska fröer, är mediumfyllig i styrka och har en mjuk karaktär med en lätt nötig arom. Tobaken i inlagan är lagrad upp till fem år. Täckbladet är ett vackert kastenjefärgat US Connecticut shade med en silkeslen struktur. När cigarrerna är färdiga får de eftermogna i ett cederklätt rum för att få sin slutgiltiga touch.

Läs mer