Vilken refill skall jag välja till Montblanc-penna?

Följer du sidan neråt finner du en guide som hjälper dig att välja rätt refill till din penna. 

Kulspets/Ballpoint

Vrider du fram refillen? 

Är svaret ja har du en kulspetspenna och du skall i så fall välja någon utav nedanstående refiller. Troligvis är det refillen som bara heter Montblanc Kulspetsrefill du skall välja. Den andra är endast för Montblanc lilla Mozart penna.

Rollerball/Fineliner

Har pennan en huv du behöver ta av för att skriva?

Är svaret ja så är det en Rollerball/Fineliner penna du har. 
Skillnaden mellan en rollerball och en fineliner är att rollerballrefillen har en kula likt kulspetspennan. Finelinern har i stället en fjäderbelastad filtspets. Båda refillerna är dock likadana i storleken vilket gör att man man kan välja fritt vilket som passar ens skrivsätt bäst.

Det finns två olika storlekar på dessa refiller 163 och 162. 163 passar till Montblancs Meisterstück Classique-serien samt Starwalker och de flesta Limiterade pennor. 162 storleken, vilken är betydligt tjockare passar till Montblancs Meisterstücks LeGrand-serie. 

Det finns också två olika specialrefiller:
Art Fineliner, vilken passar Montblanc M Artfineliner-pennan
Rollerball Capless, vilken passar Montblanc Heritage Rollerball samt Montblanc M Rollerball-pennorna.

Reservoar

Om du har en reservoarpenna så finns det två olika typer av refiller. Patron eller flaska. Flaskan används om man vill eller behöver fylla med pump. Montblancs större pennor har oftast en fast punp. Övriga pennor har oftast en lös pump vilket medför att man i dessa pennor kan använda antingen pump eller lösa patroner. 

Instruktionsvideo om hur man fyller sin Montblanc reservoarpenna

Blyerts/Stiftpenna

Montblanc har blyertspennor i flera olika bredder på blyet; 0.5, 0.7, samt 0.9mm