Koppartrans

Historien om KOPPARTRANS

1947 grundade rederiet Transatlantic och gruvföretaget Stora Kopparberg ett olje- och gasbolag med namnet Koppartrans. 1949 var deras raffinaderi klart och var då Sveriges största i sitt slag. Personen som fick äran att tända den eviga lågan från överskottsgasen var ingen mindre än snusmagnaten R. Ljunglöf. Den röda tungan i Koppartrans logotyp symboliserar denna låga.
Under 1950- och 60-talen var Koppartrans logotyp en av de mesta synliga då den prydde en av Sveriges största bensinstationskedjor. Sedermera köpte Shell upp bolaget och i början av 1970-talet försvann varumärket helt.

I mitten på 90-talet togs varumärket över av kläddesignern Per-Eric Melinder och 1998 släpptes den första kollektionen kläder under namnet Koppartrans. Kläderna hade i sin design likheter med den typ av kläder som bars av de som jobbade på Koppartrans bensinstationer under 1950- och 60-talen.

KLOCKAN
Ytterligare 2 decennier senare är det dags för en klocka under namnet Koppartrans. Klockan, som är av quartz-typ, har kopplingar till Koppartrans logotyp och tidigare verksamhet. Man hittar bland annat logotypens röda tunga som en tydlig markör för datumvisningen. Klockorna finns i två färger. En helt svart och en svart med skyddsring i borstad vitmetall. Man kan välja mellan fem olika armband. Svart och brunt skinn eller tre olika NATO-armband för ett lite sportigare utseende.