Hem » PENNOR » Caran d'Ache

Caran d'Ache

Maison de Haute Ecriture

Arnold Schweitzer var en stor beundrare av franske tecknaren Emmanuel Poiré (1858-1909) som hade blivit mycket känd för sina karikatyrer under Belle Epoque-tiden. Poiré var född i Moskva och mest känd under sin pseudonym Caran d'Ache vilket är en fransk variant av det ryska ordet för blyertspenna (Karandash), som i sin tur härstammar från det turkiska ordet för svart sten - kara tash.

Varius Collection
Leman Collection
Madison Collection
Ecridor Collection
Metal Collection (849,844)
Fixpencil
Skrivböcker
 Refiller

 

Märket Caran d'Ache grundades 1924 då schweizaren Arnold Schweitzer köpte Ecridor, en pennfabrik i Genève. Han skapade ett nytt företag med namnet La Fabrique Suisse de Crayons Caran d'Ache.

1929 skapade företaget den produkt de genom åren blivit mest förknippad med, "The Fixpencil", vilken är en penna vars blyertsstift hålls fast med käftar. En klassiker bland arkitekter och ingenjörer.

Året efter kom den första pennan med namnet Ecridor som var en blyertsstiftpenna. 1953 introducerades kulspetspennan i samma serie.

1998 introducerades Leman-serien

1999 introducerades Varius-serien

Företaget är idag mycket känt för sina skrivinstrument av högsta kvalitet samt konstnärsmaterial, men producerar även lädervaror och herraccessoarer såsom manschettknappar och tändare. 

Läs mer
Filter Laddar...
Penntyp:  
Pris:  
från
till