Brobergs Cigarrpodcast

Nu tar Brobergs med sina hundraåriga traditioner steget in i framtiden med sin egen cigarrpodd, där du som lyssnare kan ta del av intressanta och trevliga samtal mellan programledarna och deras spännande gäster.
I centrum står förstås den goda cigarren med alla sina olika aspekter, men våra spirituella gäster ges stort utrymme att prata om vad som faller dem in.
Vi hälsar alla våra lyssnare hjärtligt välkomna till en upplevelse vi hoppas skall präglas av samma inbjudande värme som möter alla i våra butiker.

Johanna KastenssonJohanna Kastensson
Poddens bisittare, som är praktiskt taget född in i cigarrens magiska värld. Med ungdomlig iver griper sig Johanna Kastensson an Brobergs breda sortiment i ett försök att höja den njutningsfyllda upplevelsen för våra lyssnare. Nybliven marknadskommunikatör som likt en vår tids Vladimir Horowitz också hanterar Brobergs Instagramkonton.

Anders ErikssonAnders Eriksson
Vetgirig och läraktig programledare med historikerbakgrund i museivärlden. Uppvuxen i Sörmland, som sedan 2016 arbetar i Stockholmsbutiken. Initierad kännare av Carl von Linné och har en gång hållit i ett julkort från Karl XII.


Avsnitt 8Avsnitt 8 - 31 maj 2018
I dagens avsnitt bländas era värdar av skenet från en av svensk films och teaters starkast lysande stjärnor just nu, nämligen firade Jennie Silfverhjelm . Vi pratar om att röka inför öppen ridå, om att börja tidigt och om konsten att se bra ut när man röker.

Dagens cigarrer - Romeo y Julieta Cedros de Luxe No 3
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 5Avsnitt 7 - 17 maj 2018
Era ambassadörer i cigarrvärlden välkomnar den här gången, den lika kreativa som entusiastiske blendern och producenten – Christian Eiroa från Honduras. Vi diskuterar täckbladets betydelse för cigarrens karaktär, tricket med att blåsa ut röken genom näsan och den viktiga balansen mellan styrka, kropp och smak.

Dagens cigarrer - CLE Chele Robusto 50x5, CLE Prieto Robusto 50x5, Eiroa 20 Years Colorado Corona Prensado 46x6 & Eiroa CBT Maduro Corona Presando 48x4
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 5Avsnitt 6 - 3 maj 2018
Brobergs cigarrpodd gästas den här gången av stilgurun Fredrik af Klercker, som undervisar era värdar i skillnaden mellan stil och mode, om Cary Grants kärlek till kaftanen och att stil inte måste kosta en massa pengar.

Dagens cigarr - Davidoff Signature No.2
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 5Avsnitt 5 - 19 april 2018
I detta avsnitt möter era värdar språkvetaren och underhållaren Fredrik Lindström, som docerar om fikonspråket, om nördiga män och ”stora raketer”. Axel vill provsitta Fredriks ärvda rökfåtölj och Anders överväger att börja dricka tobak.

Dagens cigarr - Davidoff Nicaragua Short Corona
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 4Avsnitt 4 - 5 april 2018

I veckans avsnitt gästas era vänner av SVT-aktuella Jan Scherman, journalist och tidigare VD för TV4. I vårsolens sken diskuterar vi hur demokratin mår i vårt avlånga land, citerar Winston Churchill och njuter av dagens cigarr. Axel kontemplerar cigarrens yttre skönhet, Anders kommer osökt att tänka på Aristoteles och Jan avslöjar detaljerna kring hur det gick till när han fick en av sitt livs finaste julklappar.
Dagens cigarr - Davidoff Winston Churchill Robusto
Dagens produkt: Davidoff Humidor Primos London
Programmet produceras av Eric Palmcrantz, Figaro Music & Media Group.


Avsnitt 3Avsnitt 3 - 22 mars 2018
Anders och Axel firar St. Patrick's day med att mingla på mässan - Malt, mat och destillat.
En ovanlig cigarr får sin perfekta matchning och era vänner tvingas ge upp sina försök att känna sig som doktor Glas.
Dagens cigarr - CAO Amazon Anaconda


Cigarrpodden avsnitt 2Avsnitt 2 - 8 mars 2018
Internationella kvinnodagen till ära, gästas Brobergs cigarrpodd av Karolina Kastensson från Brobergs i Göteborg. Hon avslöjar sina planer om Brobergs framtid, berättar hur det är att vara fånge i en tobakshandel och ger era värdar en läxa i att aldrig ta någon för givet.
Dagens cigarr - Eiroa Classic Robusto


Cigarrpodden avsnitt 1Avsnitt 1 - 22 februari 2018
I första avsnittet av Brobergs cigarrpodd presenterar sig era värdar lite närmare. Anders får en språklig aha-upplevelse och Axel undrar om man kan sätta ett pris på 390-årigt smör.
Dagens cigarr - Oliva Serie V Melanio Petit Corona.