Hem » PIPA » Pipor » Chacom

ChacomChacom pipor

Historia

* Redan 1825, långt innan upptäckten av briarroten, tillverkade familjen Comoy pipor av buxbom till soldaterna i Napoleons armé

* 1850 föds Henri Comoy som grundade varumärket.

* 1856 upptäcktes briarns goda egenskaper för piptillverkning och man lärde sig också de speciella processer som krävs för att tillverka briarpipor.Saint-Claude i Jura bergen blir huvudstaden för världens piptillverkning.

* 1870 träffar Henri Comoy sina kusiner från familjen Chapuis och en idé om samarbete växer sakta fram.

* 1879 flyttar Henri Comoy till London tillsammans med sig några tekniker från Saint-Claude och etablerar den första engelska pipfabriken, H. Comoy & Co Ltd. Fabriken i Saint-Claude förser dem med trä och färdiga piphuvuden.

* 1922 förverkligas associationen mellan Comoy och Chapuis och fabriken i Saint-Claude blir Chapuis Comoy & Cie.

* 1924 dör Henri Comoy, men hans söner Paul och Adrien tar över ledningen av fabrikerna i Saint-Claude och London tillsammans med sina kusiner Emile och Louis Chapuis.

* 1928 klarar sig fabriken i London på egen hand och för att utveckla fabriken i Saint-Claude så skapas varumärket CHACOM, vilket bildas av de tre första bokstäverna i respektive namn.

Fram till 1939 såldes piporna endast i Frankrike, Belgien och Schweiz för att inte störa piporna från Comoy då de hade samma egenskaper och modeller. Därefter etablerades Chacom på allt fler marknader och redan 1947 var dessa det största varumärket ibland annat Skandinavien. Chacom är än idag ett familjeföretag och leds av Antoine Grenard som är släkt till familjen Comoy.

Läs mer
Filter Laddar...
Pipmodell:  
Filter 9mm:  
Finish:  
Pris:  
från
till