Hem » PIPA » Pipor » Peterson of Dublin

Peterson Thinking Man

Peterson of Dublin pipor

De två bröderna från Nürnberg, Friedrich och Heinrich Kapp vars eleganta tobaksbutik öppnade på Grafton Street i Dublin 1865, anade väl aldrig att de deltog i födelsen av en legend.

Friedrich och Heinrich, som döpte sin butik till Kapp Brothers, blev snabbt ett stort namn genom att tillverka och sälja sjöskums- och briarpipor av hög kvalitet. Det dröjde inte alltför länge innan Charles Peterson en dag klev in i butiken med en revolutionerande pipa och en ambitiös plan för framtiden.

Där och då föreslog Peterson att de skulle bli partners och att hans pipvision skulle förvandlas till hela världens. De kom överens och företaget döptes om till Kapp & Peterson.

Kapp och Peterson blev Dublins mest eleganta och respekterade tillverkare och leverantör av exklusiva produkter för tobaksnjutning. Alla med ett stort intresse för pipor och cigarrer vandrade ner till den eleganta butiken för professionell vägledning av de subtilare nyanserna som skiljer förstklassiga pipor och cigarrer från de ordinära. Varumärket Peterson blev snabbt favoriten bland dåtidens politiker, företagsledare, idrottsmän, konstnärer och författare.

Den kunskap och skicklighet, med vilken Charles Peterson utvecklade sin första uppfinning, lever än idag kvar hos det passionerade teamet på Peterson.

The Peterson System

1890 revolutionerades piprökningen när Petersons systempipa introducerades, vilken avhjälpte mångas problem med alltför mycket fukt i pipan.

Detta följdes 1898 av Petersons unika dentalbett, en annan uppfinning fallen ur den djupa förståelsen för piprökares problem som Charles Peterson hade. Peterson systemet ger en torr och sval rökning ända till slutet av stoppet och har vunnit många fina utmärkelser genom åren.

Peterson dentalbett, som är anpassat exakt efter läpparnas och tändernas rundning, garanterar en bekväm och tillfredsställande njutningsstund vid varje tillfälle.

Silverstämpling ”Hallmarking”

Att officiellt stämpla silver är inte ett lagligt krav i alla länder inte, men på Irland och i Storbritannien är det så. Enligt irländsk lag måste kvaliteten på de flesta föremål av guld, silver och platina testas på ”the Assey Office” tillhörande ”the Company of Goldsmiths” på Dublin Castle. Efter att ha konstaterat den lagstadgade renheten märks varan med en serie stämplar s.k. ”Hallmarks”.

Alla Peterson pipor med silver har följande märkning:

* Symbolen Hibernia (Irland) som betecknar ursprungsland.

* Den kronförsedda harpan, vilken garanterar kvaliteten och renheten på silvret.

* Bokstavskod för året som silvret stämplades och pipan gjordes.

Läs mer